In 5 stappen naar een succesvol vitaliteitsprogramma

In 5 stappen naar een succesvol vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie

Het bedenken en opzetten van een vitaliteitsprogramma is niet eenvoudig. Je wilt namelijk wél dat het succesvol zal verlopen en past bij jouw organisatie. Het is zonde om spreekwoordelijk met hagel te schieten. Het kost namelijk veel (tijd) investering en levert verhoudingsgewijs weinig op. Een goed vitaliteitsprogramma opzetten is maatwerk. De juiste aanpak is belangrijk om het thema vitaliteit een begrip binnen uw organisatie te laten worden, draagvlak te creëren, goede resultaten te boeken en door te voeren in het HR-beleid van de organisatie!

Vital2Work onderneemt de volgende stappen om vitaliteit binnen uw organisatie een succes te laten worden!


Stap 1: Kennismaken met de organisatie

Voordat we kunnen starten is het van essentieel belang dat we organisatie tot in detail leren kennen. Door middel van een intakegesprek bepalen we de hulpvraag, wensen en doelen. De eerste stap is daarmee gezet richting de ontwikkeling van het conceptplan.
 

Stap 2: Verkennen en inspireren

De volgende stap is het verkennen van de organisatie. Van binnenuit de organisatie Als bekend is hoe de verschillende lagen van de organisatie in elkaar steken, en hoe het daadwerkelijk in de praktijk gaat, kunnen we zorgen voor voldoende draagvlak en een effectieve aanpak.

We nemen de wensen en behoeften van alle verschillende lagen uit de organisatie mee en inspireren elkaar door middel van inspiratiesessies. 
 

Stap 3: Samenstellen van vitaliteitsprogramma

Tijd voor de daadwerkelijke ontwikkeling. Wij gaan achter de schermen aan de slag met het schrijven en ontwikkelen van een plan. We creëren een vitaliteitsconcept- en beleid gericht op uw organisatie en daarmee ook een aanpak op maat. Daarnaast wordt de inhoud van het vitaliteitsprogramma bepaalt en stellen we een plan op voor effectieve communicatie, waarmee we daadwerkelijk positieve gedragsverandering realiseren bij medewerkers.
 

Stap 4: Implementeren

Het is zover!  We gaan het vitaliteitsprogramma uitvoeren. We beginnen met een pilotfase om te testen of het programma kan worden uitgevoerd zoals we bedoeld hebben. Na deze pilotfase wordt het vitaliteitsprogramma doorgevoerd over de gehele organisatie.
 

Stap 5: Evalueren en door ontwikkelen

Nadat het programma een enige tijd heeft gedraaid, is het belangrijk om te gaan evalueren. We gaan het vitaliteitsprogramma nog eens goed doorlichten en bepalen wat goed ging en wat bijgestuurd moet worden. Het vitaliteitsprogramma wordt continu vernieuwd en doorontwikkeld zodat het blijft passen binnen de organisatie en het thema vitaliteit levend blijft.
 
Aan de slag met een succesvol en effectief vitaliteitsprogramma? Neem vrijblijvend contact met ons op!