PMO-ePMO-health checks

Preventief medisch onderzoek (PMO) / Health checks

Wil je als organisatie meer inzicht krijgen in de gezondheid van zijn/haar medewerkers? Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is daar het uitstekende instrument voor. Een PMO brengt de leefstijl, het werkvermogen en de mentale en fysieke gezondheidsrisico´s van de werknemers in kaart. Het Preventief Medisch Onderzoek heeft als doel mogelijke problemen en of gezondheidsrisico’s vroegtijdig op te sporen, te voorkomen en/of te behandelen. 

Een PMO is wettelijk verplicht, maar het biedt nog veel meer mogelijkheden. Je toont als werkgever je waardering voor de werknemers en je laat daarbij zien dat hun gezondheid belangrijk is en het levert zowel de werknemers als de werkgevers grote voordelen op. Een win-win situatie! Een Preventief Medisch Onderzoek is een perfecte eerste stap om jouw organisatie gezonder en vitaler te maken.


Waar bestaat een PMO uit?

Het PMO bestaat uit verschillende onderdelen. Het geeft antwoord op hoe gezond en vitaal jouw organisatie en medewerkers zijn. Onze PMO bestaat uit een digitale vragenlijst en een fysieke health check, waardoor een compleet beeld krijgt hoe het ervoor staat met je medewerkers.

Online vragenlijst 
De online vragenlijsten bevatten een aantal thema’s, zoals: inzetbaarheid, gezondheid, leefstijl en werkgerelateerde thema’s. Tevens is het mogelijk om als organisatie specifieke vragen en onderwerpen toe te voegen.

Fysieke checks
De fysieke health checks bestaan uit meerdere lichaamsmetingen, zoals:
 • Gewicht
 • Spiermassa
 • Vetpercentage
 • Metabolische leeftijd
 • Bloedglucose
 • Cholesterol 
 • Vochtpercentage
 • Botmassa
 • En nog meer!
Na afnemen van de testen ontvang de medewerker een persoonlijk advies met daarin de aandachtspunten en tips om dit te verbeteren. Indien nodig kan er worden doorverwezen naar een bedrijfsarts of een andere gezondheidsprofessional.

Een PMO geeft de medewerker en organisatie meer inzicht in zowel de fysieke als mentale gezondheid! Jouw organisatie kan vervolgstappen ondernemen om de gezondheidsrisico’s te beperken.

Vervolg
Als alle metingen bij de medewerkers zijn uitgevoerd ontvangt de organisatie een management- en groepsrapportage met daarin álle resultaten, adviezen en onze bevindingen. In een persoonlijk evaluatiegesprek lichten wij álles toe en bepalen we de vervolgstappen die je als organisatie kan nemen om gezondheid en vitaliteit van de medewerkers te verbeteren.

Op basis van de uitkomsten van het PMO zijn o.a. de volgende vervolginterventies mogelijk: 
- Het aanbieden van individuele vitaliteitscoaching
- Het aanbieden van verschillende workshops- en trainingen 
- Advies en vormgeven van een vitaliteitsprogramma 
- En nog meer!

Op deze manier werk je actief aan de gezondheid en vitaliteit van de werknemers en jouw organisatie. Je kunt negatieve gezondheidseffecten voorkomen of behandelen, waardoor je verzuim binnen de organisatie effectief voorkomt en verlaagt. 

ePMO
Een ePMO is een snellere en goedkopere variant van de reguliere PMO. De ePMO bestaat uit een online gezondheidsvragenlijst, waarin ook diverse thema’s als leefstijl, werk en fysieke- en mentale gezondheidsvragen in terugkomen. De medewerker krijgt een persoonlijk rapport met daarin de bevindingen en praktische tips.

Wil jij meer weten over PMO mogelijkheden en onze aanpak daarin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
 

 

Offerte aanvragen
452 workshops
Meer energie
1226 deelnemers
Daling verzuim

Ontdek nu ook de online trainingen van Vital2Work!

 1. Houd je medewerkers ook op afstand vitaal
 2. Scans, magazine én video's
 3. Iedere maand nieuwe content
 4. Chatten met leefstijlcoach van Vital2Work
Bekijk video Meer informatie