Stress

Workshop Stress & Relax

We krijgen allemaal te maken met stress, zowel op werk als in privésituaties. We zijn soms niet eens bewust van de hoeveelheid stress die wij ervaren en leven we gerust op hetzelfde tempo door met overspannenheid, depressie of burn-out tot gevolg. Zover wil je het natuurlijk niet laten komen!
 

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het onderwerp stress en ontspanning. In deze workshop gaan wij eerst de kennis van de deelnemers opfrissen.
 

We gaan in op de onderwerpen:

 • hoe ontstaat stress
 • hoe herken je de signalen van stress
 • hoe grijp je op tijd in om te voorkomen dat ongezonde stress chronisch wordt en leidt tot een burn-out?
 • hoe zorg je voor een goede balans in stress en ontspanning?


Vervolgens gaan de deelnemers zelf hun stressniveau testen. We gaan met diverse ontspanningsoefeningen aan de slag en geven we praktische handvatten mee om ongezonde stress te verminderen en terugval te voorkomen.

Wilt u meer weten over hoe wij de Workshop Stress & Relax binnen uw organisatie kunnen inzetten? Neem dan contact met ons op! 

Workshop Get your Mind Fit

Hoe zorg je ervoor dat je mentaal fit wordt en beter kan omgaan met tegenslagen, veranderingen, onzekerheden en andere onverwachte situaties. In huidige maatschappij wordt veel van je gevraagd en kan het invloed hebben op je mentale gesteldheid, hoe kom je weer lekker in je vel en word je mentaal sterk en weerbaar.

Oftewel, hoe houd jij je hoofd koel? Deze workshop biedt voldoende mogelijkheid voor persoonlijke inbreng, interactie en worden er praktische handvatten gegeven.
 

Workshop Werk & prive balans 

Tegenwoordig heb je veel ballen in de lucht te houden, je moet je gezin draaiende houden, op werk ligt de werkdruk hoog, je hebt een sociaal leven en/of heb je ook nog iemand voor te zorgen en/of ben je mantelzorger. Zie jij door de bomen het bos niet meer? En heb jij moeite om het allemaal in balans te houden, zonder dat het ten koste gaat van jezelf?

Tijdens deze workshop gaan we aandacht besteden om het allemaal wat meer in balans te krijgen en krijg je daar praktische tips voor!  

Workshop Get your focus & energy

Gedurende dag krijgen we te maken met veel indrukken en taken, waardoor het lastig is om focus en ons energielevel optimaal te houden. Als we te veel dingen doen die ‘energievreten’ en te weinig aandacht besteden aan de ‘energiegevers’, dan raakt de batterij steeds leger en wordt het lastiger om dagelijkse werkzaamheden goed uit te blijven voeren. Daarnaast worden we regelmatig afgeleid door onze telefoon en wordt er om aandacht gevraagd door collega’s, vrienden en familie. 
 
Meer en beter focussen helpt om jouw energielevel te behouden, maar ook is het goed om regelmatig even ‘offline’ te gaan en ontspanning te pakken om de batterij weer voldoende op te kunnen laden. Om vervolgens de volgende dag weer focus te kunnen pakken. Deze workshop leert je inzicht te krijgen in jouw energiebalans en meer focus aan te brengen in je dagelijkse werk- en leefpatroon. 
 

Individueel traject gericht op Stress & Relax

De medewerker gaat met een leefstijlcoach aan de slag om stress te verminderen en te zorgen voor meer ontspanning. Tijdens dit traject wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Er wordt stilgestaan bij de motivatie, kennis en welke factoren leiden tot stress bij de medewerker. Vervolgens gaat de medewerker met een persoonlijk plan aan de slag en zullen er vervolgconsulten plaatsvinden om ongezonde stress minder impact op het welbevinden van de medewerker te laten hebben.


Welke voordelen heb je als organisatie als je inzet op het thema Stress & Relax

 • Minder stress onder je medewerkers zorgt voor een betere algehele gezondheid
 • Prettige sfeer op de werkvloer
 • Uw medewerkers voelen zich gelukkiger en hebben meer energie in hun dagelijkse leven
452 workshops
Meer energie
1226 deelnemers
Daling verzuim

Ontdek nu ook de online trainingen van Vital2Work!

 1. Houd je medewerkers ook op afstand vitaal
 2. Scans, magazine én video's
 3. Iedere maand nieuwe content
 4. Chatten met leefstijlcoach van Vital2Work
Bekijk video Meer informatie