5 gezonde en makkelijke tussendoortjes voor op het werk!

Vergadering in, vergadering uit of ligt er nog een deadline voor de boeg. Wanneer wij druk aan het werk zijn, schiet (gezond) eten er weleens bij in. Voor je het weet is het alweer lunchtijd!

 

Om tijdens werk productief en alert te blijven, is het belangrijk om tussen de bedrijven door even goed aan jezelf te denken door een korte pauze (5 á 10 minuten) in te lassen. Sta even op uit de bureaustoel, pak een kop water/koffie/thee, loop een kort rondje en eet een lekker gezond tussendoortje. Zo zal jij frisser en productiever aan het werk gaan, dan wanneer je urenlang achter de computer blijft zitten.

 

5 tips voor gezonde en makkelijke tussendoortjes!

Ongezouten gemengde noten

Niets is zo gezond als op zijn tijd een lekker handje ongezouten noten. Noten zitten boordevol gezonde vetten en eiwitten. Zij geven jou een langer verzadigend gevoel, waardoor jij minder snel trek krijgt in andere lekkere dingen. Probeer het bij een handje te houden, ondanks dat noten erg gezond zijn bevatten ze wel veel calorieën.

Gekookt eitje

Houd jij ook wel van een gekookt eitje? Dan zal dit tussendoortje waarschijnlijk tot jouw favoriet behoren. Elke dag een gekookt ei kan zeker geen kwaad.

Rauwkost/snackgroenten

Tegenwoordig liggen ze overal in de supermarkt: snoeptomaatjes, mini komkommers- en paprika’s. Deze groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen en zorgen ervoor dat jij sneller aan je dagelijkse hoeveelheid groente (250 gram) komt. Wat voor de gemiddelde Nederlander al een hele uitdaging is. Eet er gerust wat meer van als je trek hebt, want ze groenten bevatten nauwelijks calorieën!

Portie olijven

Je houdt er wel of niet van: Olijven! Olijven zijn een bron van goede vetten. Wel bevatten ze veel zout, maar voor de afwisseling kan het zeker geen kwaad. Vijf olijven bevatten circa 23 calorieën en 0.8 gram zout. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zout bedraagt maximaal 6 gram per dag.

Volkorencracker met gezond beleg

Even zin in iets knapperigs? Dan is een volkorencracker als tussendoortje vast iets voor jou! Besmeer de cracker eventueel met wat boter en beleg het lekker met een plak kipfilet, 100% pindakaas, hummus of groentespread! Zet een doosje volkorencrackers bij jou op kantoor en wat beleg in de koelkast, zodat jij er de hele week mee vooruit kan. Of verwen jouw collega’s eens met een lekker tussendoortje.