6 tips | Aan de slag met vitaliteit met een klein budget

6 tips | Aan de slag met vitaliteit met een klein budget


Gezonde en vitale werknemers is voor elk bedrijf essentieel. Vaak wordt gedacht dat investeren in vitaliteit veel geld kost, waardoor het voor organisaties een drempel kan zijn om ermee te beginnen. Zonde! Ook met een klein budget kun je de vitaliteit in jouw organisatie verbeteren en het thema vitaliteit op de kaart zetten. Vanuit Vital2Work hebben wij leuke en laagdrempelige oplossingen voor zowel grote als kleine budgetten op het gebied van vitaliteit met een effectieve aanpak!
 

Wij geven 6 tips voor vitaliteit met een klein budget.

1.Investeer in kwalitatief en effectieve voorlichting.

Het bewust maken van het huidige gedrag is een eerste stap in de richting van gedragsverandering en een gezonde leefstijl. Wanneer medewerkers niet weten dat het huidige (leefstijl)gedrag op korte- en lange termijn gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen, dan zullen ze ook niet de noodzaak zien om het huidige gedrag te veranderen. Verandering van leefstijl treedt pas op als mensen zich bewust zijn van hun ‘ongezonde’ gedrag en daarin de noodzaak van inzien om het te veranderen.   Zoals ook de theorie van Maslow ondersteund.
 
Vanuit Vital2Work zetten wij leuke en praktische tools in om bewust en onbewust gedrag te veranderen bij medewerkers. Benieuwd naar onze aanpak? Vraag een vrijblijvend gesprek aan. 
 

2.Organiseer een lunchwandeling met leuke oefeningen.

Per afdeling kan er een lunch georganiseerd worden tijdens een laagdrempelige lunchwandeling én koppel er eventueel nog leuke oefeningen aan vast. Op die manier wordt voorkomen dat mensen achter de computer lunchen, waardoor de productiviteit gedurende dag kan afnemen. Even pauze nemen is voor de focus en productiviteit goed, vooral als we erbij bewegen.
 

3. Investeer in fruit op de werkplekken. 

Een kleine stap richting vitaliteit, maar succes verzekerd. Door fruit neer te zetten geef je de optie om een gezond tussendoortje te pakken én ze krijgen ook nog eens vitamineboost, dat kunnen we tijdens deze herfstachtige periode wel gebruiken.
 
Ook gezond en vers werkfruit kan Vital2Work voor jouw organisatie regelen! 
 

4.Zorg voor bewustwording en positieve gedragsverandering met effectief en leuk communicatiemateriaal.

Door bijvoorbeeld mooie aantrekkelijke poster op te hangen bij de trap en/of de lift met daarop leuke feiten en voordelen als je de trap neemt. Met leuke tips en tricks geef je een ‘duwtje in de goede richting’. Ook met weinig budget kan je dus aan de slag met thema’s!
 
Vital2work biedt leuke thema- en communicatiemateriaal aan op het gebied van vitaliteit en leefstijl, denk aan onderwerpen: Gezonde voeding. Slaap, Stress & Relax. Bewegen, Alcohol en Roken. Meer weten? Klik op de link: https://vital2work.nl/leefstijl-thema-bedrijven  
 5.Verminder de ongezonde snacks in de kantine of verplaats deze naar een minder zichtbare plek.


Ook dit is een vorm van nudging. Wanneer de gezonde lunch- en/of snackmogelijkheden in het zicht liggen en er aantrekkelijk uit zien wordt hier eerder voor gekozen. Zo stimuleer je de werknemer een gezondere keuze te maken zonder dat je ze verplicht. Uit een door ons uitgevoerd onderzoek blijkt dat de verkoop van ongezonde producten significant daalt en medewerkers meer kiezen voor gezonde producten.

Wij hebben een speciaal concept ontwikkeld voor gezonde bedrijfsrestaurants én waarbij je zelf als organisatie met makkelijke en leuke aanpassingen de bedrijfskantine gezonder kan maken!

6. Online vitaliteitstrainingen voor elk budget

Heb je als organisatie weinig budget voor vitaliteit, maar wil je er toch mee aan de slag? Dan zijn de online vitaliteitstrainingen een leuke en effectieve middel om met vitaliteit aan de slag te gaan. Vanuit Vital2Work hebben wij een online portal- én trainingsmodule ontwikkeld op gebied van de thema’s: Gezonde voeding, Stress, Bewegen, slapen, onregelmatige diensten, alcohol en roken, waarin medewerkers aan de slag kunnen met oefeningen, professionele video’s en nog veel meer! Voor elk budget kan je het aantal licenties bepalen en krijg je onbeperkt toegang, zodat je zelfs op vakantie of in de trein/bus onze trainingen kan volgen.
 
Meer weten over onze online vitaliteitstrainingen? https://onlinetrainingen.vital2work.nl

Vanuit Vital2Work hebben wij leuke en laagdrempelige oplossingen voor zowel grote als kleine budgetten op het gebied van vitaliteit met een resultaatgerichte en effectieve aanpak!

452 workshops
Meer energie
1226 deelnemers
Daling verzuim

Ontdek nu ook de online trainingen van Vital2Work!

  1. Houd je medewerkers ook op afstand vitaal
  2. Scans, magazine én video's
  3. Iedere maand nieuwe content
  4. Chatten met leefstijlcoach van Vital2Work
Bekijk video Meer informatie