De voordelen van een ePMO in coronatijd

BLOG | De voordelen van een ePMO in coronatijd

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een wettelijk verplicht onderzoek naar de gezondheid van de medewerkers. Naast dat het verplicht is, biedt het ook nog veel voordelen. Je toont hiermee namelijk compassie voor de gezondheid van de medewerkers. Daarnaast krijg je ook meer inzicht in de huidige situatie. Een PMO levert voordelen op voor zowel de werkgever als de werknemer. Een win-win situatie!

Door middel van een PMO werk je actief aan de gezondheid en vitaliteit van de werknemers en jouw organisatie. Je kunt negatieve gezondheidseffecten voorkomen of behandelen, waardoor je verzuim binnen de organisatie effectief voorkomt en verlaagt.

Echter hebben veel bedrijven het moeilijk in de coronatijd. Een PMO kost geld en moet fysiek worden uitgevoerd. Daarom wordt dit nu vaak uitgesteld. Gelukkig hebben wij ook een goedkopere variant op de reguliere PMO. Ook vanuit Vital2Work werken met extra aangescherpte hygiënemaatrelen.
 

Waarom wél een PMO uitvoeren in coronatijd?

Als gevolg van het Coronavirus stijgt het verzuim binnen veel organisaties. Naast dit extra verzuim blijft het reguliere verzuim ook bestaan. Des te belangrijker om invloed uit te oefenen op de zaken waar je wél grip op hebt. 

Doormiddel van een PMO krijg je zicht op de oorzaken van het huidige, maar daarnaast ook het komende verzuim. Wanneer je hier zicht op hebt kun je hier op inspelen waardoor die verzuimzaken zelfs voorkomen kunnen worden. Daarnaast worden ook de medewerkers zich bewuster van hun huidige gezondheid én het belang van een goede gezondheid. Onderzoeken tonen aan dat het bewust zijn van het huidige gedrag de eerste stap richting gedragsverandering is. Pas als de medewerkers weten dat hun huidige gezondheid risico’s met zich mee brengt, zullen zij mogelijk hun leefstijl aanpassen.

De uitkomsten van het PMO geven de werkgever de mogelijkheid in te kunnen spelen op het veel voorkomende en voorspelde verzuim. Dit kan vaak al op een eenvoudige manier. De medewerkers krijgen een persoonlijk rapport met daarin de bevindingen en praktische tips waarmee zij ook al direct aan de slag kunnen!
 

ePMO’s - Goedkoper en in tijd van corona een goed alternatief

Een ePMO is een snellere en goedkopere variant van de reguliere PMO en daarom de perfecte oplossing. De ePMO bestaat uit een online gezondheidsvragenlijst waarin dezelfde gezondheid gerelateerde thema’s terugkomen. Deze ePMO kan dus op afstand uitgevoerd worden waardoor fysiek contact niet nodig is. Daarnaast kunnen de medewerkers het onderzoek bij wijze van spreken allemaal tegelijk uitvoeren waardoor er weinig tijd voor vrij gemaakt hoeft te worden.

Wanneer de uitkomsten van het ePMO vragen om verder fysiek onderzoek kan later indien nodig is alsnog een kortere versie van PMO worden uitgevoerd. 
 
Ook wij bieden naast onze reguliere PMO’s en Health Checks, ook ePMO’s aan. Wil jij meer weten over (e)PMO mogelijkheden en onze aanpak daarin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
 
 
452 workshops
Meer energie
1226 deelnemers
Daling verzuim

Ontdek nu ook de online trainingen van Vital2Work!

  1. Houd je medewerkers ook op afstand vitaal
  2. Scans, magazine én video's
  3. Iedere maand nieuwe content
  4. Chatten met leefstijlcoach van Vital2Work
Bekijk video Meer informatie