De 5 voordelen van het uitbesteden van vitaliteit voor jouw organisatie

De 5 voordelen van het uitbesteden van vitaliteit voor jouw organisatie


Mentale gezondheid, fysieke gezondheid, stress, ontspanning, werk- privé balans, beweging, gezonde voeding en ga zo maar door. Er komt heel veel kijken bij het introduceren van vitaliteit binnen jouw organisatie. Daarom is het ook niet zo vreemd dat veel organisaties het lastig vinden om te bepalen waar zij moeten beginnen en waar allemaal aan gedacht moet worden.

Hoe kun je de medewerkers activeren en motiveren om mee te doen? En hoe pak je het als organisatie aan op het gebied van vitaliteit? Hiermee beschrijven we direct al de eerste redenen om vitaliteit uit te besteden aan een externe partij. Het is namelijk helemaal niet nodig om het allemaal zelf te bedenken en uit te voeren. Een gespecialiseerd vitaliteitsbedrijf kan het stukje vitaliteit volledig uit handen nemen, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.


 

1. Bespaar tijd en behoud focus op je eigen organisatie

Wanneer je vitaliteit door een gespecialiseerd bedrijf laat uitvoeren houdt je organisatie tijd over voor de kernactiviteiten van het bedrijf en andere belangrijke zaken. 
 

2. Professionele aanpak

Door de professionele aanpak van een vitaliteitsbedrijf wordt optimaal gebruik gemaakt van de kennis en ervaring en hoef je hiervoor als organisatie niet bijgeschoold te worden. Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden?
 

3. Betrokkenheid organisatie en teams blijft

Een ander groot voordeel is dat je als leidinggevende en organisatie zelf ook kunt meedoen in het verzorgen van activiteiten op het gebied van vitaliteit. Als je dit allemaal zelf had moeten regelen was dit een ander verhaal. 
 

4. Vitaliteitsbudget van klein tot groot

Door uitbesteding blijven de kosten inzichtelijk. Geen onverwachte uitgaven van zaken die achteraf minder essentieel bleken. Daarnaast is er voor elk budget een vitaliteitsplan op te stellen. 


5. Eigen regie over het vitaliteitsprogramma

Ondanks dat het wordt uitbesteed behoud je de regie door samen met de vitaliteitsadviseur de wensen en behoeften van de organisatie in kaart te brengen. Wij zorgen ervoor dat het vitaliteitsplan naadloos op de organisatie aansluit. 
 
Vital2Work kan vitaliteit van A tot Z volledig uit handen nemen. Van het opstellen van het plan tot aan het activeren van medewerkers en de uitvoering. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.