Dé vitaliteitstrends van 2021

Dé trends van 2021 op het gebied van vitaliteit


2020 is en was een jaar waarin veel is veranderd op gebied van vitaliteit. Veel fysieke activiteiten konden niet meer doorgaan of moesten snel worden omgezet naar een online omgeving.  Door de corona pandemie is gebleken dat gezondheid en vitaliteit extra belangrijk is geworden. In diverse sectoren nam het (psychische) verzuim toe en door het verplicht thuiswerken raakten veel mensen in de knel met zijn/haar werk-privé balans. Deze onverwachte veranderingen vroegen om creatieve oplossingen binnen organisaties. Door al deze creatieve oplossingen konden we veel door laten gaan. Dit heeft ertoe geleid dat ook vitaliteit veranderingen heeft doorgemaakt en er anno 2021 anders uit gaat zien. Wij nemen dé trends op het gebied van vitaliteit voor het komende jaar met je door.


Technologie

Met de komst van al het thuiswerken zijn er veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van technologie ontwikkeld. Zo kenden we bijvoorbeeld de term ‘Zoomen’ nog helemaal niet in het begin van 2020 en later dit jaar kreeg ook het programma Microsoft Teams een bekende naam. Dit zijn programma’s die waarschijnlijk de komende jaren of decennia niet meer weg te denken zijn uit onz werkomgeving. We zijn erachter gekomen dat veel meetings, vergaderingen en afspraken prima online kunnen én we daar veel tijd en reistijd mee besparen. Ook een voordeel dat we voor sommige internationale afspraken niet meer het vliegtuig hoeven in te stappen en veel tijd besparen.


 

Webinars en online workshops/trainingen

Voor organisaties is het organiseren van een Webinar of online workshop dé manier om vitaliteit bij meer medewerkers onder de aandacht te brengen. Het contact blijft tóch anders dan een fysieke workshop. Het voordeel is dat online werken in een versnelling is geraakt en door alle nieuwe technologieën zijn er nu veel verschillende manieren om dit op leuke en interactieve manieren te kunnen doen.  Het voordeel is zelfs dat medewerkers weinig tijd hiervoor vrij hoeven te maken omdat reizen niet nodig is en ze thuis, op kantoor of op een andere plek kunnen deelnemen. Ook vanuit Vital2Work zorgen we ervoor dat onze Webinars en online workshops leuk zijn om te volgen en we zorgen voor voldoende interactie!
 

Online vitaliteitstrainingen

Een mooie oplossing om de vitaliteit & kennis van je medewerkers te verhogen zijn online vitaliteitstrainingen.  Platformen die compatibel zijn met telefoon, tablet en computer en is ook toegankelijk vanuit huis. Vanuit Vital2Work hebben wij een unieke online vitaliteitsplatform ontwikkeld. In deze trainingen komen verschillende onderdelen aan bod. Denk aan stress, bewegen, voeding, roken, alcohol, onregelmatige diensten en meer! Ook bestaat de mogelijkheid om te chatten met onze vitaliteitscoaches, waardoor medewerkers online gecoacht kunnen worden. Wil jij het zelf eens ervaren? Vraag dan een gratis en vrijblijvende DEMO aan.
 

ePMO

De ePMO is de digitale variant van het Preventief Medisch Onderzoek. Medewerkers kunnen het online onderzoek in hun eigen tijd invullen en hierbij is geen fysiek contact nodig. Dit is dan ook de goedkopere en snellere versie van de reguliere PMO. Het voordeel ervanis dat de ePMO eerst ingezet kan worden om te bepalen of een lichamelijk vervolgonderzoek vanuit de reguliere PMO nodig is.  Vital2Work biedt ook de mogelijkheid tot een ePMO voor medewerkers. 

Vitaal leiderschap en meer betrokkenheid medewerkers

Omdat het vele thuiswerken leidt tot een gebrek aan contact met je medewerkers, is betrokkenheid des te belangrijker geworden. Plan bijvoorbeeld  per maand en toe een sociaal online halfuurtje met medewerkers en vraag hoe ze het online werken ervaren, waar ze eventueel tegenaan lopen, maar ook vooral hoe ze zich buiten het werk om voelen. Vraag bijvoorbeeld of ze nog leuke plannen in het weekend hebben of s’avonds, maar ook hoe ze zich voelen, of ook wel een écht luisterend oor. Dit zorgt voor een betere verbinding en betrokkenheid met de medewerker, ook dit draagt bij aan het werkplezier. Betrokkenheid voorkomt sociale isolatie en mentale problemen op de lange termijn. Bied hulp en geef handvatten om het (hybride) thuiswerken prettiger te maken en leer hen bijvoorbeeld goed balans te behouden tussen werk en privé. Vanaf 2021 bieden wij vanuit Vital2Work ook Vitaal Leiderschap trainingen voor leidinggevenden en managers.
 

Zelfmanagement

Afgelopen jaar werd en veel gevraagd van het doorzettingsvermogen en zelfmanagement van medewerkers. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit werd en wordt nóg belangrijker. Ook zelfmanagement is daarom een trend voor het komende jaar. Door je medewerkers te coachen op het gebied van zelfmanagement leer je medewerkers hun eigen inzetbaarheid managen. Leer hen na te denken over de toekomst, hun gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Op deze manier leg je een grote verantwoordelijkheid bij de medewerkers neer waardoor hun betrokkenheid (commitment) bij de organisatie stijgt. 
 

Wat doen wij?

Vital2Work speelt in op alle trends en ontwikkelingen van de komende jaren. Zo hebben wij onze eigen unieke online vitaliteitsplatform, organiseren wij Webinars en online workshops voor bedrijven en organisaties, maar bieden wij ook ePMO aan bij bedrijven. Wij hebben ALLES in huis om in 2021 vitaliteit van jouw organisatie naar een hoger en leuker plan te tillen!
Meer weten? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf! 
 
452 workshops
Meer energie
1226 deelnemers
Daling verzuim

Ontdek nu ook de online trainingen van Vital2Work!

  1. Houd je medewerkers ook op afstand vitaal
  2. Scans, magazine én video's
  3. Iedere maand nieuwe content
  4. Chatten met leefstijlcoach van Vital2Work
Bekijk video Meer informatie