De verschillende rollen van onze vitaliteitscoach binnen jouw organisatie

De verschillende rollen van onze vitaliteitscoach binnen jouw organisatie


Wanneer jouw organisatie vitaliteitscoaching via ons inzet, dan werken we aan zowel fysieke als de mentale gezondheid van medewerkers en pakken we vitaliteit in zijn totaliteit aan. Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat problemen bij de kern aangepakt worden of worden voorkomen. Onze vitaliteitscoaches en bedrijfsdiëtisten hebben verschillende rollen binnen de organisatie. 

Lees snel verder wat deze rollen zijn en waarom het hebben van een vitaliteitscoach via ons voor jouw medewerkers zo belangrijk is!


1. Motivator

Onze vitaliteitscoach draagt vitaliteit actief uit binnen de organisatie. Zo hoeven medewerkers het niet op te zoeken maar wordt het overal zichtbaar. Wij motiveren en stimuleren medewerkers tot een vitale leefstijl!
 

2. Vertrouwenspersoon

Onze vitaliteitscoach wordt door jouw organisatie ingehuurd/ingezet. Een voordeel hiervan is dat medewerkers ook zaken kunnen bespreken die zij niet gauw aan een collega of leidinggevende zouden vertellen. Daarmee wordt voorkomen dat de medewerker er onnodig mee blijft rondlopen en toch aan zijn/haar probleem of hulpvraag gewerkt kan worden. Al onze bedrijfsdiëtisten en vitaliteitscoaches hebben een geheimhoudingsplicht, waardoor privacy gewaarborgd wordt.
 

3. Betrokken

Onze vitaliteitscoach is op de werkvloer aanwezig en blijft dus enorm betrokken bij de organisatie en de medewerkers als individuen. Door te ervaren wat medewerkers doormaken kan de vitaliteitscoach zich als geen ander inleven. Daarnaast leren wij de medewerkers tijdens de coaching gesprekken goed kennen en weten we precies hoe wij hen kunnen helpen en ondersteunen.
 
4. Laagdrempelig en toegankelijk

Omdat het ook mogelijk is even langs te komen in de pauze, kort na werktijd of om even langs te lopen met korte vragen is het enorm laagdrempelig voor medewerkers. Ze hoeven geen extra tijd vrij te maken en hebben geen excuses om niet langs te komen. Er zijn altijd mogelijkheden!
 

5. Onderzoeker

Omdat al onze adviezen wetenschappelijk onderbouwd zijn, besteden wij ook veel tijd aan onderzoek. Welke nieuwste inzichten moeten meegenomen worden en welke fabels moeten écht ontkracht worden? Wij zoeken het uit!
 

6. Communicator

Naast dat we natuurlijk communiceren met de medewerkers, zorgen we ook voor een goede relatie met andere belangrijke personen binnen de organisatie, zoals leidinggevenden. Pas wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan is het mogelijk te werken aan gezamenlijke doelen. Goede communicatie is hierbij essentieel!


Meer weten over het inzetten van vitaliteitscoaching binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!
452 workshops
Meer energie
1226 deelnemers
Daling verzuim

Ontdek nu ook de online trainingen van Vital2Work!

  1. Houd je medewerkers ook op afstand vitaal
  2. Scans, magazine én video's
  3. Iedere maand nieuwe content
  4. Chatten met leefstijlcoach van Vital2Work
Bekijk video Meer informatie