De verschillende rollen van onze vitaliteitscoach binnen jouw organisatie

De verschillende rollen van onze vitaliteitscoach binnen jouw organisatie


Wanneer jouw organisatie vitaliteitscoaching via ons inzet, dan werken we aan zowel fysieke als de mentale gezondheid van medewerkers en pakken we vitaliteit in zijn totaliteit aan. Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat problemen bij de kern aangepakt worden of worden voorkomen. Onze vitaliteitscoaches en leefstijldiëtisten hebben verschillende rollen binnen de organisatie. 

Lees snel verder wat deze rollen zijn en waarom het hebben van een vitaliteitscoach via ons voor jouw medewerkers zo belangrijk is!


1. Motivator

Onze vitaliteitscoach draagt vitaliteit actief uit binnen de organisatie. Zo hoeven medewerkers het niet op te zoeken, maar wordt het overal zichtbaar. Wij motiveren en stimuleren medewerkers tot een vitale leefstijl!
 

2. Vertrouwenspersoon

Onze vitaliteitscoach wordt door jouw organisatie ingehuurd/ingezet. Een voordeel hiervan is dat medewerkers ook zaken kunnen bespreken die zij niet gauw aan een collega of leidinggevende zouden vertellen. Daarmee wordt voorkomen dat de medewerker er onnodig mee blijft rondlopen en toch aan zijn/haar probleem of hulpvraag gewerkt kan worden. Al onze leefstijldiëtisten en vitaliteitscoaches hebben een geheimhoudingsplicht, waardoor privacy gewaarborgd wordt.
 

3. Betrokken

Onze vitaliteitscoach is actief op de werkvloer aanwezig en blijft betrokken bij de organisatie en de medewerkers als individuen. Door te ervaren en te horen wat medewerkers doormaken kan de vitaliteitscoach zich als geen ander inleven. Daarnaast leren wij de medewerkers tijdens de coaching gesprekken goed kennen en weten we precies hoe wij hen kunnen helpen en ondersteunen. Medewerkers kunnen altijd bij ons binnenlopen op de momenten dat wij aanwezig zijn op locatie.
 
4. Laagdrempelig en toegankelijk

Omdat het ook mogelijk is even langs te komen in de pauze, kort na werktijd of langs te lopen met korte vragen is het laagdrempelig voor medewerkers. Ze hoeven geen extra tijd vrij te maken en hebben geen excuses om niet langs te komen. Er zijn altijd mogelijkheden!
 

5. Onderzoeker

Omdat al onze adviezen wetenschappelijk onderbouwd zijn, besteden wij ook veel tijd aan onderzoek. Welke nieuwste inzichten moeten meegenomen worden op de werkvloer en welke fabels moeten ontkracht worden? Wij zoeken het uit en maken dit kenbaar op de locaties! Daarnaast voeren wij ook onderzoek binnen de organisaties.
 

6. Communicator

Naast dat we natuurlijk communiceren met de medewerkers, zorgen we ook voor een goede relatie met andere belangrijke personen binnen de organisatie, zoals leidinggevenden. Pas wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan is het mogelijk te werken aan gezamenlijke doelen. Goede communicatie is hierbij essentieel!


Meer weten over het inzetten van vitaliteitscoaching binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!