Wat doet een bedrijfsdiëtist en/of leefstijlcoach binnen een bedrijf?

Wat doet een bedrijfsdiëtist en of leefstijlcoach binnen een bedrijf?

Wat doet een bedrijfsdiëtist of leefstijlcoach precies? In de praktijk zien wij vaak dat mensen hierbij vaak uitgaan van afvallen en gezonde voeding, dat klopt ook, maar er is nog veel meer! 

Het is dus niet altijd bekend wat een diëtist en of leefstijlcoach doet. Vaak wordt er gedacht dat je alleen terecht kunt bij een diëtist of leefstijlcoach wanneer je overgewicht hebt. Ook zijn hier zijn regelmatig gedachten bij, zoals: ik krijg vast te horen wat allemaal niet mag, of ik mag vast helemaal geen chocolade meer eten. Niets is minder waar! Een gezonde leefstijl draait om balans en de juiste keuzes maken. Eet gezond en gevarieerd, beweeg voldoende en geniet op een feestje van wat lekkers. Dat hoort erbij! 
 

Wat is het verschil tussen een diëtist en leefstijlcoach?
 

Bedrijfsdiëtist
Een bedrijfsdiëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als bij gezondheid in relatie tot de medewerkers binnen bedrijven. Speelt er binnen het bedrijf bij medewerkers veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten of diabetes? Hiervoor kan je bij een bedrijfsdiëtist terecht. Bij een bedrijfsdiëtist kan je zowel terecht voor begeleiding bij overgewicht, obesitas of ondergewicht, maar ook bij medische klachten of aandoeningen, zoals diabetes, darmklachten of hoge bloeddruk, enzovoort. Tevens worden leefstijlgerelateerde vraagstukken ook standaard meegenomen in onze begeleidingstrajecten. Wij weten de medewerkers vooral op een leuke manier te motiveren, te enthousiasmeren en vooral niet met een wijzende vinger! De bedrijfsdiëtisten bij Vital2Work zijn kwaliteitsgeregisteerd en hebben een HBO opleiding voeding & diëtetiek afgerond. Aantal bedrijfsdiëtisten van ons zijn naast bedrijfsdiëtist, ook opgeleid tot leefstijlcoach, waardoor er een mooie combinatie ontstaat.


Leefstijlcoach

Een leefstijlcoach begeleidt bij leefstijl gerelateerde vraagstukken van ‘gezonde’ personen. Er wordt gekeken naar voeding, maar ook naar bewegen, slaap, stress en ontspanning. Een leefstijlcoach mag alleen medewerkers begeleiden die ‘gezond’ zijn en niet te maken hebben met bepaalde aandoeningen, zoals diabetes en hart-en vaatziekten, enzovoort. Hiervoor gelden weer specifieke en andere adviezen. De leefstijlcoaches bij Vital2Work hebben allemaal een Post HBO opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Leefstijlcoach is namelijk geen beschermde naam en op deze manier garanderen we kwaliteit.

Wil je graag vitale werknemers binnen het bedrijf? Een leefstijlcoach of bedrijfsdiëtist begeleid de werknemer hierbij!

Het doel is om leefstijl van een medewerker op een positieve manier te veranderen. De medewerker moet deze stappen natuurlijk zelf zetten, maar een bedrijfsdiëtist en of leefstijlcoach bied je  handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Hierbij wordt gekeken naar een manier wat bij diegene past, om het zo realiseerbaar mogelijk te maken. 
 

Waar kan een bedrijfsdiëtist/leefstijlcoach jou of je werknemers bij helpen? 

Een bedrijfsdiëtist/leefstijlcoach biedt individuele begeleiding naar een gezondere leefstijl en vitaliteit in brede zin, met als gevolg: fitter, energiek en gezonder worden. Waardoor medewerkers minder snel ziek zullen worden of sneller herstellen van ziekte. Als eerste vindt er een intakegesprek plaats, hierbij wordt de hulpvraag, doelen en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt er een persoonlijk advies opgesteld. Daarna worden er vervolggesprekken gepland tot het doel is bereikt en wordt er gewerkt naar eigen regie en zelfmanagement, zodat de medewerker ook duurzaam resultaat kan behouden. Nadat het einddoel is bereikt kan er nog half jaar of jaarlijks follow-up/evaluatie plaatsvinden om ervoor te zorgen dat het doel wordt vastgehouden. 
 

Een bedrijfsdiëtist en of leefstijlcoach kan een belangrijke bijdrage leveren aan het fitter en vitaler worden van de medewerkers, wat vervolgens weer positief effect heeft op het verzuim op zowel korte en lange termijn.
 

Een greep uit de resultaten die wij boeken:

  • Voorkomen en verlagen van verzuim

  • Significant gewichtsverlies 

  • Afname diabetes type 2 en hoge bloeddruk

  • Medewerkers voelen zich algeheel fitter, energieker en zijn productiever

  • Burn-out preventie en stress verlagen

  • Beter slapen

  • Partner mee gaat in verandering leefstijl


 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat een bedrijfsdiëtist en of leefstijlcoach voor jouw bedrijf kan betekenen en onze unieke aanpak daarin? Neem dan gerust contact met ons op!