Wat levert vitaliteit voor de organisatie op?

Wat levert vitaliteit voor de organisatie op?


Gezonde, duurzaam inzetbare en blije medewerkers. De basis voor een vitale organisatie. Dat willen we allemaal wel, toch? Investeren in vitaliteit levert een organisatie veel op! Lees snel verder..


Facts

Medewerkers met obesitas verzuimen 1,3 keer vaker en 11 dagen langer per verzuimperiode dan personen met een gezond gewicht. Een groot verschil! Daarnaast verzuimen ook rokende medewerkers significant meer dan niet-rokende medewerkers. Zelfs 1,5 keer meer! (CBS, 2007)

Als organisatie kun je hier verandering in brengen. Door gezondheid te stimuleren onder medewerkers en te investeren in vitaliteit help je medewerkers richting een gezonde leefstijl én daarnaast verlaag je het verzuim waarmee je flink kosten kunt besparen!
 
  • Een vitale medewerker leidt tot toename van 1% productiviteit en levert het bedrijf 400 euro per medewerker per jaar op. (Capgemini, ministerie SZW, 2017)

Zeker de moeite waard dus!

Naast het verlagen van het verzuim, verhogen van de productiviteit en het besparen op de kosten, heeft het investeren in vitaliteit nog meer voordelen. Zo creëer je duurzaam inzetbare medewerkers, omdat ze meer werkplezier ervaren, minder ongezonde stress hebben en een betere fysieke gezondheid. 

Als laatste is het zijn van een vitale organisatie natuurlijk een boost voor je imago. Genoeg redenen voor investering wat op korte- en lange termijn loont!
 
Hulp nodig bij het introduceren van vitaliteit in je organisatie? Wij bieden vitaliteitsdagen, -weken of vitaliteit op maat voor organisaties. Onze workshops en trainingen worden gemiddeld met een 8,0 als cijfer beoordeeld. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.