Zo zorg je ervoor dat de medewerkers binnen jouw organisatie alles aankunnen

Zo zorg je ervoor dat de medewerkers binnen jouw organisatie alles aankunnen

Welke organisatie wilt dat nou niet.. medewerkers die alles aankunnen. Mentale en fysieke gezondheid blijken een belangrijke rol te spelen bij een duurzame inzetbaarheid en productiviteit. Maar hoe zorg je er nou voor dat de medewerkers binnen jouw organisatie fysiek zó fit zijn dat ze alles aankunnen? Lees gauw verder!
 

Stimuleer medewerkers tot meer beweging

Als het gaat om beweging, dan luidt: hoe meer, des te beter. Vaak wordt er gedacht dat beweging alleen in de sportschool of op verenigingen kan, maar het kan natuurlijk op een veel simpelere manier: wandelen, joggen, traplopen, fietsen.. veel mogelijkheden!
 
Een leuke manier om medewerkers tot meer beweging te stimuleren is om een competitie binnen de organisatie op te zetten. Ervaring leert dat medewerkers elkaar stimuleren om meer te bewegen door een competitieve houding aan te nemen. Zo kan je een wandel-competitie starten via de App: Ommetje voor bedrijven. Ook vanuit Vital2Work zetten wij diverse challenges op.
 

De juiste brandstof voor fitheid

Om voldoende te kunnen bewegen en productief op het werk te zijn, hebben medewerkers de juiste brandstof nodig: voeding. De consumptie van gezonde voeding kan binnen de organisatie op een eenvoudige manier gestimuleerd worden. Dat kan zijn door de kantines gezond te maken, maar ook door op verschillende plekken op de locatie fruitschalen neer te zetten. Ook is de kennis omtrent gezonde voeding van de medewerkers erg belangrijk. Zo kan je bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een workshop over voeding houden, zodat de deelnemers leren de gezonde keuzes te maken. 
 
Workshops Gezonde voeding voor jouw organisatie organiseren? Onze workshops op het gebied van voeding zijn ontwikkeld en worden uitgevoerd door onze bedrijfsdiëtisten.
 

Voldoende rustmomenten om op te laden

Elke medewerker zou wel gedurende de hele dag een hoge productiviteit willen hanteren, zodat alle taken van de to-do-list op tijd af zijn. Juist het streven naar een hoge productiviteit en het alsmaar door blijven gaan zonder pauze te nemen, zorgt ervoor dat je lichaam fysiek en mentaal uitgeput raakt. Stimuleer daarom medewerkers om af en toe wat gas terug te nemen, zodat zij zich kunnen opladen. Creëer een fijne en ontspannende ruimte binnen de organisatie waarbij de medewerkers gedurende de dag eventjes kunnen ontspannen.
 
Om ervoor te zorgen dat de medewerkers binnen jouw organisatie alles aankunnen, komt er veel meer kijken dan alleen beweging, voeding en ontspanning. Vitaliteit is namelijk erg breed.
 
Wij zijn er voor jouw organisatie om vitaliteit onder medewerkers zo goed mogelijk te implementeren. Neem eens een kijkje op onze website wat wij allemaal voor jouw organisatie kunnen betekenen!